Coretan si gadis kecil dengan dunia besarnya .



Saturday, 31 March 2012

sii sepet .




HELLO WELLO SELLO ?  apa khabar ? baik? ok good .

ni ni nak cerita about my cinta , nama dia Andi Anasz Andi Anwar, yup. bugis ba sama macam ak ,haha . tapi aku ada kacukan cina ,sama macam  dia, katanya atuk dia cina tula sebab mata dia sepet macam ni ha -.-(sambil buat aksi mata sepet) , haha , ee mata sepet cumil apa, aiya. korean katanya (suka sangat mengaku dri sendri)

dari sahabat menjadi kawan baik dari kawan baik menjadi kawan rapat dari kawan rapat menjadi kekasi dari kekasih menjadi ... ops ! cukup di sini,. yg kedepan nya tu tnggu *8 tahun akan datang , hehe

yup itu la , kata orang "lelaki dan perempuan tak kan kekal lama kalau berkawan sebab pasti akan menjadi kekasih" kata org, pada masa dulu2 ak dengan dia  memang bangkang abis-2 statmen tu. haha, (suka-suka sak nak bangkang). Tapi akhirnya, ohno! tengok la kami, we are . and kita org sgt2 stju dgn stmen org buat tu, haha. dari kawn menjdi pasangan.hehe^^

permulaan kami ..

frends :)

yup ,mulanya dari persahabatan , hee , kami punya la rapat sangat , sampai ada yang kata kitaorg couple . haha , dulu bila orang tany "kamu kapel ka ?" haha  3 words tu org tu. "kau gilakah apa?" hahahhahha . kompom ketawa besar time tu kalau dgr org tny soalan tu , and kitaorg rapat smpai cigu sendri ckp kitaorg kapel, haha . what the??? padahal rasanya biasa jak pon la, 

1 tahun 2bulan ! setahun 2bulan kitaorg jadi kawan n then wala tingting . setahun duabulan tu la kami sama2and skrg dia pindah sekolah .hue,sad., setahun duabulan tu la buat ak kenal dia, setahun duabulan tu la moment kitaorg, manis pahit semua sama2 ceh ! (macam dalam movie2 pulak) hee, 

hey! but its true, i can't without him. semua dah terbiasa buat apa pun ada dia  dgn dia,so bila  dia dah takda ni sangat-2 la sedi.hue, dua bulan yg lalu ,kita org sangat-2 la rapat , btul2 macam orang couple-ing ,hee, tapi sedih dia takda lagi.dia la semangat aku kalau bagun pagi2 pi sekolah.tau ka?tau ka? 

now. bersama ^^

dia pelengkap hidup aku. he is. dia penyang , baik , caring. roman , hee, kadang-2 tak percaya dia aku punya, haha, apa tak nya , dia la orang yg buat ak ketawa selalu , kdg2 buat aku marah , kadang2 buat ak sedih , and pernah sekali buat aku menagis macam orang yang mati laki , haha, but time tu la aku dan dia mulai cair. hue ~ 

percintaan jarak jauh  T.T

 yup! btul tu, cinta jarak jauh, penuh dengan cobaan . tapi cinta jarak jauh tulah yang akan menguji cinta antara kita . cinta jarak jauh .ada best nya, ada jugak yg tak best nya,  yg best nya tiap malam on call with cinta. ohmai! and yang tak bestnya ponyala rindu sma sii cinta hati ni ! urghhhh . but its ok, ku menungu wahai bakal imam ku ,and insyallah 8tahun akan datang , hehe .

okla , cukup la malam ni, megantuk suda, mau wc sama sii cinta hati dulu ,bubbye  n asalamualaikum. peace  ((: 

  




Friday, 30 March 2012

what's on your mind ?

asalamualaikum and selamat petang ! so? pa kabar ? sehat sedja kan ? kalau tak sehat mana buli online kan ? kan ? hehe .

hmm,tahun 2012 kan? tahun ni ak duduki  a big test ! yes SPM !! a veryvery BIG test ! test yg dapat menentukan perjalan hidup aku pas ni, sama ad aku pas or not ! so gementar der ~

huh ! last year punya la bny ketingalan pelajaran , si ths year terpaksa la nak push kan diri belajar , minat pelajaran yang tak minat ,

urghhh ! sejarah ! yes subjek sejarah la satu-2 nya subjek yg sgt-2 ak x suka, sgt-2 tak boleh masuk ke dlm kepala otak ak yg keras ni ! urgh , stress der , satu apa pun xtau , pasal UMNO? BATAS? API?BILA , DIMANA , SEBAB , FAKTA  n blablablabla ...

math sains , subjek yang ak mulai jatuh cinta ! and sampai nak jadi saintis kunun nya la. hahaha. ! ^^,
sebab cigu yg mengajar sangat-2 lah baik !

BM/BI ? hurm , susah sikit la, esei ?! urrghh ! sangat la blur , karangan sampai 300++  perkataan ! urghh, habis nak perah otak , nak tahu ayat pasif la , grammar kena betul ! n so many tthing la ~

so, the cnclusion is ! BELAJAR BAGUS ! study smart  and tengok-2 lah rancangan astro tutorSPM . (:


Wednesday, 28 March 2012

jangan salahkan kami !

asalamualaikum ! hello wello sello (:. its me qdew , back with alot of my merepek story .
ni nak cer cita skit , bout my friend ! urgh !

 dear kawanku,
           ak sayang kau sebab kau kawan ku, sejak kebelakangan ni kau macam menjau dari kami, tak pa, kami faham , kami selalu bangkang apa yg kau cakap dan keputusan mu, tapi percayala kami bangkang sebab kami syang kau dan tak mahu jatuh lagi dalam lubang di mana kau pernah jatuh dulu, . lagi ni, if kau ada masalah cer cita gn kami , kami akan bgi pendapat yg kami rsa baik untuk kau , kami tahu kami tak la kenal sangat dengan boyf kau, but dari cara dea layan kau kami suda dapat tangkap perangai dia, guy is very complicat syg ! and bfre that , kami mahu kau tahu,sebenarnya bukan kami yg menjauh, tapi kau yg menjauh , kami tahu kami ni apa la sngat mau sokong kptusan mu yg akn mnjtuhkan kau sndri . kau yg mnjauh dari kami so please ! jgn ckp kami yg menjauh , kami tegur kau tapi kau yang mcm mau tak mau sak melayan , kami tu ok sak . ok la , hope kau faham apa yg kami ckap ni ya !


p/s : kami nasihat kau sebab kami sayng kau , skrg its up to you. peace ._.V !

Tuesday, 27 March 2012

do anyone hve a friend ? mstila ada kan ? semua orang punya kawan , tpi besa ny, x smua kita punyai kawan yg sangatsnagat memahami kita and selalu ad bila kita perlu , right ? no wonder la if org dlu2 smpi skrg kta "kawan sejati susah di cri, kwan bsuka melambak " jangan terasa ya,  me teda mention nama sepa2 or mksudkan sepa2 , but this is the fact tht u hve to face ,right babe ?