Coretan si gadis kecil dengan dunia besarnya .



Saturday, 14 April 2012

thanks Allah :D


asalamualikum and olaaa blogger ! 
kemarin my cinta hati datang pi tawau ! arghh.. happy tersngat-2. kita org round 1 bndr , penat tu memang la penat tak dinafikan penatnya tapi takla terasa sngat sbb ada si cinta hati .

peristiwa hitam :
peristiwa hitam? eyup pristiwa itam , pertama kali dlm hidup ak , urgh !tau ka time kami kat fajar , kita org hmpir kena ugut tau tak org ugut tu siap bawa cutter lagi , . hahahaha ! lucu eh .
 kenapa ak masi ble ketawa?  nak tau kenapa ? 
Pertama : sebb time kitaorg mau kena ugut tu kita org buat muka rilek jaa. orang yg ugut tu yg buat muka macam takut-2,
hahhahahah ! tapi sebenarnya ak takut juga tpi ole di sbb kn ada si cinta hati yg pndai ni, jadi ak pon buat muka rilek jak :DD 
Kedua: org tu pakai cutter eh ! org pengugut tu pkai cutter , then nak m'ugut pon dekat-2 dgn pondok polis, haha, whtdapish eh ! 

peritiwa manis :
here , aku tak tahu nak cakap apa , tapi ni ada beberapa pic yg sempat kitaorg amek . hehe, ilyso syg !!



:DD



peace ! '_'V



oke. itu sejak :DD
by ! iloveyouso !


-------------------------------to be continue----------------------------------------





Tuesday, 10 April 2012

oi !

asalamualaikum and olaaa ma loply blogger !apa knbr ? ok ? sehat ? ok. good la.

psst ! sini kau orang, mahu crita ni sikit pasal sikawan satu ni.  kamu mau tau ka ? mau ka ? mau ka ? naa, ndak payah la ba, malas juga ak. haha ( mcm btul)




penasaran ka ? naa, sini ak cerita,

sebenarnya sejak dari minggu lalu lagi ak ad masalah ni, aish -.- aneh juga, kanapa juga sama ak kena ni masalah ba,tapi  takpa takpa ak terima dengan redha cobaan mu Ya Allah. heeh ^^.

ni nak cerita, bloger eh ?! kau tau ka kawan ku nama ny ci ziera?ee cii ziera ba.ea ba ci aziera tu. ea la dia, esh. naa , ndk tau kli kau, ni ak bgtau kau, nama ny tu si aziera ank ny pacik kasim , dia tu kawan ku sekaligus merangkap cuzie ku sbb dia punya ayah sekeluarga ayah ku, tapi kan ..

tapikan , tapi tapi ! hue~
kami begado suda eh, ee . sedih der T.T
aku pon ndak tau la kenapa sudh jadi begini, eh eh , lupa suda ak, ee skrg dia sombong suda ya, esh !
sombong btul laa pokok ny. xmau suda dia kawan sma ak , ak pon ndk tau la kenapa dia tak mau suda kawan ak , mungkin ak ad salah kut sama dia , mungkin tanpa ak sedar ak buat dia makdal kan? mungkin la tu.

wahai sii kawan ,
aku minta maaf k, kalau apa apa yg aku cakap buat kau makdal ak mint maaf k, btw ak rindu kau , sgt der ~ sedih tinguk persahabatan jadi macam ni ,

 p/s : apa apa pon ak ok sejak tu klu kau mau ckp apa k ? (:

Saturday, 7 April 2012

sedar tak sedar and tingting **

asalamualaikum n olaa reader !

selmat pagi , selamat hujung minggu ! apa kbr ? baik ? baikan , aku ? ak mestilah baik ba, hehe, sentiasa semenjak adanya si cinta hati ini (:

tak tau nak tulis apa hari ni , my mood sastera belum dtang lagi , so mlas mau tulis panjang lebar ni, so ni ni nak bagtau 1 ni jak , me and him already one month ! arghhh.? masi awal ? ea memang , masi awal lagi ni  masi muda lagi hubungan kami tapi itula permulaan nya, wlupon bru 1bulan tapi rasa nya mcm dah bertahun , apa tak nya klu kami memang dah kenal bertahum kan kan ? 

Btw, syg ? iloveyousofuck'much !! trust me i'll nver leave u syg . nver evr !! 
and thanks sebab selalu ad sama time ak susah, senang sedih  ee semuanya la ! terima ksih sangat-2 cinta !
mau tau ka ? u yhe one syg ! memng by la suda ba , xda suda duanya, tau ka ? tau ka ? hahha . sudahla, malas mau membebel pagi-2 , nanti kang ada pulak orang tu menintiskan air matanya , hehe , and...

Andi Anasz bin Andi Anwar , sesungguhnya ak mencintaimu kerana Allaah (':


                                                                                                                               asalamuaalaikum reader. 

Thursday, 5 April 2012

kembar kut?

olaa and asalamualaikum reader !

ni nak cerita pasal kembar . yup kembar ! kembar yg hampir sama dgn muka kita , kata orang setiap manusia mempunyai 7 orang kembar yg hampir sama dengan wajah nya , btulka tu?ak tak pasti sangat pasal statmen tu , tapi rasanya btul kut. ya kut ?(sbb not sure sgt)

di sekolah , ramai org kata kami ni twins , haha , ni nak tengok kembar aku ka? ni kata orang ak mirip sangat dgn ni kawan ak, nama dia nurazmaniza ! fb nya MAPEDIK LAKDEK, sepa tak kenal kan kan ? hehe,  ni pic nya , jap upload lu..

here! ni orangnya, cantik kan ?


  i told you ! memang cantik pon , baik lagi orgnya, peramah lagi ,
btul ni ,takda nak tipu .

and ni gambar kami , masa kami jalan2 ari sabtu tu , hehe . ily twinz !




sama kan ?kan kan ? banyak orang kata kami sama muka, iras katany, haha , sama ka ? need your opinion?

okla , mau pi belajar dulu , tak lama spm ni , seram der ~ ! bubbye .

Monday, 2 April 2012

my girlfriends (:

pssst ! hello there ? asalamualaikum reader ? berjumpa lagi (:

ni nak cerita bout my girlfriend at smTT. ops! jangan salah paham sayang . girlfriend mean kawan perempuan !
here girlfriend of mine name Amierah Idayu ! orang nya baik , cantik , manis di pandang , tapi dia ni gila2 juga , haha , dia la tu yang menurunkan ilmu kegilaanya sama ak . haha ! (jangan marah a b) tapi tapi kan . dia ni wlau gila mcm mn pon ttp pndai der ~ . btull ni  tak tipu pon , and tabiat budak 1 ni paling sudah ak hafl ialah time dia diam2 suda pastu tetiba ckp "aku sayang si teeet"(secret) . haha.kan kan ?

nini dia aku bagi tinguk dia org ny, comel kan kan ? memang comel ! sedangkan aku sendiri suka tinguk muka ny , cantik ehh. btul ni sumpah tak tipu der ~



fb dia Amierah Idayu , so serching2 la kat fb tu, hehe,
and ni ni dia ponya blogger : http://amierahidayu.blogspot.com/


okla, bubye . terima kasih sebab sudah intip-2 ni blog , chaow dulu : )

Sunday, 1 April 2012

gula-gula♥

pernah dengar tak ? mestilah kan ?

kotak hati by hujan :




on call , on call , on call , on call !! arggh, cara cinta jarak jauh merapatkan hubungan , hehe. ^^,



kotak hati, yup by hujan band . that song nice to hear ,and full of memories about me and my cinta hati. hehe, ak suka kat lagu ni pon sebab dia, btw my cinta hati nyanyikan lagu ni tadi time on call smbil main gitar , arghhh.. sweetnya (:




hey!hey!hey sayang ! tau ka ?tau ka ? ak kan sayang sangatsangatsangat kat kau! sangat ! sumpah tak kan curang ba ! catat itu memang di otak mu ya cinta ! kau juga kalau kau curang ak kasi buaya aku maka kau tu ! memang , aws kau tu . (ungutan yg tak pernah di buat dek orang)

berita baik :)) (senyum sampai ketelinga)

tadi dia kata confirm dah akan pi tawau , yeah ! senyum smpai tak kata apa time dia kata jadi dah .
tak sabar nak jumpa si dia, rindu sngat der !  

oklah . time to kemas barang sekolah , bye reader. asalamualaikum  (: